Muntontwerpwedstrijd LF 2018

Wolters Creative werd uitgenodigd door het Ministerie van Financiën om samen met 8 andere kunstenaars mee te doen met de ontwerpwedstrijd voor een herdenkingsmunt met het thema: Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa. Helaas werd dit ontwerp niet uitgekozen. Volgende keer beter…
De grafische beeldtaal van LF2018 is duidelijk en eenvoudig.De voorzijde van de herdenkingsmunt spreekt in die beeldtaal. Enthousiast en positief. No-nonsense. Alle projecten van LF201 laten zich natuurlijk moeilijk vatten in één beeld. Maar wat opvalt is dat al die mensen hun provincie op handen dragen. Dat ze hun handen uitsteken om er samen wat van te maken. Dat door die samenwerking de provincie opbloeit.En passie: Fryslân in het hart.

De portretzijde is eveneens eenvoudig en krachtig van stijl.
Herkenbaar zijn de initialen WA die leidend zijn voor het ontwerp.
De intialen WA hebben een Fries hart. Onze koning is een rechtstreekse nazaat van de Friese stadhouders, die ruim anderhalve eeuw inLeeuwarden resideerden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *